Advies over gezonde voeding vanuit onze oerbasis (paleo)

Voeding is een belangrijke factor om het lichaam weerbaarder te maken en de zelfgenezende vermogens ervan te herstellen

Elly heeft zich naast haar opleiding tot Energetisch Therapeut verdiept in de voedingsleer volgens de oerbasis principe, ook wel paleo-dieet genoemd. ‘Ik geloof erin dat veel gezondheidsklachten met gezonde voeding aangepakt kunnen worden. Ons lichaam moet gewoon goed kunnen functioneren ook in bijzondere situaties. Om meer te weten te komen over de invloed van voeding op ons lichaam heb ik een opleiding gevolgd bij Evenwijs in Balk. Ik heb me verdiept in de voeding die onze voorouders nuttigden, namelijk de voeding geboden vanuit de natuur. Onze voorouders gebruikten alleen de voeding die de natuurlijke omgeving hen bood, dus bijv. fruit, noten, gevogelte, vis, wortels, planten, knollen, pitten en zaden. Niets van deze voeding werd bewerkt of gemanipuleerd.’ aldus Elly, die ook zelf sinds 2018 volgens dit principe leeft. ‘Je kunt pas goed advies geven als je zelf ervaart wat deze voedingswijze met je doet, dus ik kook en bak zelf ook volgens deze oerprincipe. Ik ben ervan overtuigd dat veel klachten kunnen worden voorkomen door een gezonde levensstijl, daarbij hoort gezonde voeding, gezond bewegen en een gezonde stress regulatie.

Verandering door paleo en bewustwording

Dit is niets nieuws, en eigenlijk weten we dat allemaal wel. Maar we worden in het dagelijks leven zo vaak verleid door fabrikanten die ons hun vet, suiker en koolhydraten willen laten nuttigen. En die ons laten geloven dat light-, halfvolle, magere, minder vet producten gezond zijn. Als je hiervan bewust bent kan er een verandering ontstaan. Deze gedragsverandering is nodig voor je basis in gezonde voeding. Het vergt moed, wilskracht en discipline om het in je dagelijkse leven toe te passen. Het is geen dieet maar een gezonde levenswijze waarbij afvallen een mooie bijkomstigheid is. Er zijn op het web vele gezonde en lekkere recepten te vinden, van chocoladetaarten met bodem van amandelmeel tot heerlijke stoofpotjes met bloemkoolrijst‘, besluit Elly.

Elly ondersteunt je graag bij de keuze voor een gezondere leefstijl en een gezonde basisvoeding, die het best bij jou past. Wil jij ook paleo in je dagelijkse voedingspatroon invoeren? Bel of mail voor een afspraak. Bellen, appen of mailen.