Energetische behandeling in de praktijk:

samen stap voor stap naar meer balans

Elly Reinink van de Praktijk voor Energetische therapie in Wanneperveen neemt je stapsgewijs mee in het traject van de Energetische behandeling: “Na de intake richt de behandeling zich op jouw hulpvraag. Ik werk vanuit een holistische visie. Dit betekent dat ik de lichamelijke, emotionele en geestelijke conditie tegelijkertijd behandel. Uiteraard vraag ik ook of de klacht met de huisarts is besproken.”

Universele levensenergie
Elly werkt met de universele levensenergie of kosmische energie: “Deze draag ik over via mijn handen. Deze energie vormt zich naar wat de cliënt aankan. Je krijgt dus altijd precies wat goed voor je is. Mijn handen houd ik op het lichaam of er boven. Je ligt comfortabel op de behandeltafel in mijn praktijk in Wanneperveen. Intuïtief gaan mijn handen naar de verstoring in je energiesysteem en het gebied waar de verstoring mee te maken heeft.”

Een nieuw evenwicht
“Een teveel aan energie haal ik weg en een tekort vul ik aan met universele levensenergie. Dit gaat met strijkende bewegingen langs het lichaam. Dit noemt men ook wel magnetiseren. Uitgangspunt van het overdragen van deze universele energie is het zelfgenezende vermogen te activeren. Ieder mens bezit dit. Door het opheffen van de verstoring komt het energiesysteem weer in balans, evenals lichaam en psyche. Dit nieuwe evenwicht, samen met een gezonde levensstijl, is vaak een begin van herstel. De opheffing van de verstoring in het energieveld werkt ook positief door in de oorsprong van de klacht of ziekte. Door bewustwording kan er heling in de diepte ontstaan. Hoe je de nieuwe energie voelt? Als warmte, koude, trillingen, moeheid, zwaarte of ontspanning. Het kan ook zijn dat je niets voelt. Geen mens is gelijk en iedereen ervaart het op zijn eigen manier.”

Het aantal behandelingen verschilt
Uit ervaring kan Elly zeggen dat de energie opbouwend is. Over het algemeen zijn er bij langdurige of chronische klachten meer behandelingen nodig.